Videograaf Hyperlapse Amersfoort

Hyperlapse Amersfoort: Ode aan mijn thuisstad

Deze film is een ode aan mijn thuisstad. Amersfoort is misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. Een prachtige stad met heerlijke cultuur en een fijn uitgaansleven. Bovendien wilde ik altijd al de Hyperlapse-techniek (zie uitleg onder de video) onder controle krijgen. Dat is gelukt. En hoe. Deze film is super gaaf geworden al zeg ik het zelf. Het heeft me aardig wat koude avondjes in de stad bezorgd en in totaal heb ik ongeveer 12.000 foto's gemaakt, maar ik ben hartstikke trots op het resultaat. Mijn stad, mijn film.

Wil je ook graag een hyperlapse film van jouw stad, pand of event? Neem dan even contact met mij op. 

Nieuwe lampjes Koppelpoort (maart 2016)

Sinds 11 maart 2016 wordt de Koppelpoort dankzij New Urban View (www.newurbanview.com) verlicht door geheel nieuw aangebrachte LED-verlichting. Ik kon het natuurlijk niet laten om daar in het weekend van de opening een mooi filmpje met bijbehorende Hyperlapse van te maken. Zie hier het resultaat!  

HYPERLAPSE | Wat is dat?

Hyperlapse (of motionlapse) is een variant van timelapse-fotografie. De meeste mensen kennen het principe van een timelapse wel. Met een bepaald interval maak je foto's en vervolgens is elke foto één beeldje in je film. Een film bestaat doorgaans uit 25 beelden (of frames) per seconde, dus je moet 25 foto's maken voor één seconde timelapse-film. Als je bijvoorbeeld om de 4 seconden een foto maakt, heb je na 100 seconde 25 foto's en 1 seconde film. Snap je? Uiteindelijk ziet dat er dan uit als een versneld afgespeelde film. 

Het verschil tussen een timelapse en een hyperlapse zit 'm in de locatie van de camera. Bij het maken van een timelapse blijft de camera gedurende de opname op dezelfde plek staan. Bij een hyperlapse verplaatst de camera telkens een klein stukje. Dus je maakt een foto, verplaatst de camera een klein stukje (meestal 10 centimeter ofzo) en dan maak je de volgende foto. Het resultaat is een timelapse langs uitgestippeld pad. Hierdoor wordt de film dynamischer en er komt veel meer diepte in het beeld. Het maken van een hyperlapse kost daarom veel voorbereiding en het is heel tijdrovend, maar het resultaat is ontzettend spectaculair! 

Vorige
Vorige

Muziek in een trouwfilm: Heel belangrijk