TROUWFILM | OVERZICHT MOGELIJKHEDEN

Je hebt besloten je bruiloft te laten filmen. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen! Maar wat moet je je nou voorstellen bij trouwfilmpjes? Met andere woorden: wat voor trouwvideo krijg je?

TROUWFILM | WAT PAST BIJ JULLIE?

Als ik een bruiloft film eindig ik meestal met 3 a 4 uur filmmateriaal. Dat is erg lang en zo'n lange trouwfilm kijk je niet zo snel terug. Daarom monteer ik de beelden tot een behapbaar terug te kijken trouwvideo. Maar ook daarin zijn verschillende smaken. De trouwfilm die je bijvoorbeeld op sociale media wilt delen kan maar beter niet te lang zijn en het is leuk als er een passende soundtrack onder staat. Ik noem zo'n trouwfilm de Cinematic Wedding Clip. Op mijn Facebook pagina en website staat een aantal van deze sfeervolle trouwfilms. Maar als je gezellig thuis met familie op de bank die prachtige dag door een trouwvideo nog eens wilt beleven, dan is het fijn als je een wat langere en completere trouwfilm tot je beschikking te hebben. Daarom maak ik ook een documentaire van jullie grote dag. De lengte van deze documentaire hangt een beetje af van hoe jullie dag eruit ziet, maar meestal bedraagt de lengte 30-60 minuten. Als klap op de vuurpijl is het ook mogelijk om jullie complete trouwceremonie en alle speeches van begin tot eind met meerdere camera's te laten registreren door mij.   


TROUWFILM | CINEMATIC WEDDING CLIP

De Cinematic Wedding Clip is ideaal om in korte tijd helemaal weer in de sfeer van jullie grote dag te komen. En houden jullie van een beetje exposure op de social media? Dan is de wedding clip een absolute must! Ik lever de trouwfilm online aan via mijn Vimeo-kanaal, dus je hoeft alleen maar een linkje te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook. Heel eenvoudig. Zie hier de Cinematic Wedding Clip van Paco en Charina als voorbeeld. Check ook mijn pagina over muziek onder je trouwfilm.


TROUWFILM | DOCUMENTAIRE EDIT

De documentaire edit is misschien wel de meest waardevolle trouwfilm. Deze trouwvideo (huwelijksreportage) duurt meestal ongeveer een half uur (kan ook een uur zijn, afhankelijk van hoe jullie dag eruit ziet) en bevat alle hoogtepunten van de bruiloft: een ware huwelijksreportage. Van de voorbereidingen, het eerste moment, fotoreportages, de ceremonie, proosten, felicitaties, taart aansnijden, speeches, openingsdans en ieder moment wat voor jullie belangrijk is. Heerlijk om jullie unieke trouwvideo samen met een warme kop thee terug te kijken. En wat dacht je ervan om je trouwerij na een jaar of twintig gewoon weer helemaal te kunnen beleven. Dat is toch te gek? Twijfel dus niet en laat een prachtige trouwfilm maken!

Helaas kan ik vanwege privacy-wensen van mijn klanten geen voorbeeld van een huwelijksreportage van de hele dag laten zien. 


TROUWFILM | DE TOTALE  TROUWCEREMONIE

Natuurlijk verwerk ik in de trouwfilm de hoogtepunten van de trouwceremonie. Denk hierbij aan de binnenkomst, het ja-woord, het uitwisselen van de trouwringen en het tekenen van de huwelijksakte. Maar een trouwceremonie is veel meer dan dat alleen. Vaak worden er hele mooie woorden uitgesproken zoals speeches en trouwgeloften. Het is daarom zeer de moeite waard om de totale trouwceremonie van begin tot eind vast te leggen. Ik doe dat met meerdere camera's tegelijkertijd. Minimaal één overzichtscamera op een vast punt en daarnaast heb ik zelf ook nog twee camera's in de hand. Bovendien wordt de ceremonieleider (en eventueel de bruidegom) uitgerust met een zogenaamde dasspeldmicrofoon. Dat is zo'n klein microfoontje met een zendertje. Als er live-muziek wordt gespeeld kan ik ook daar opname-apparatuur voor installeren. Op die manier heb je uitstekende beeld- en geluidkwaliteit van de gehele ceremonie. En omdat ik meerdere camerastandpunten heb wordt de trouwfilm en de trouwvideo van de ceremonie zeer dynamisch: Ik kan in de trouwfilm namelijk continu schakelen tussen de belangrijkste emoties en beelden.      

Helaas kan ik vanwege privacy-wensen van mijn klanten geen voorbeeld van de trouwceremonie laten zien. 

edited.jpg

TROUWFILM | DRONEBEELDEN

Tegenwoordig zie het steeds vaker: Dronebeelden. Uiteraard kan ik ook dronebeelden maken. De regels en wetten omtrent dronegebruik zijn complex, maar ik voldoe aan alle regels. Daarnaast heb ik een bepaalde visie op het maken en gebruik van dronebeelden. Check de volgende pagina over dronebeelden waarin ik hier meer over uitleg.


TROUWFILM | ALLE SPEECHES VAN BEGIN TOT EINDE

Net zoals bij de trouwceremonie verwerk ik in de trouwfilm uiteraard wat hoogtepunten van de speeches. Maar ook voor speeches geldt dat er een begin en een eind is. Een enkele quote vertelt niet het hele verhaal. Daarom adviseer ik mijn bruidsparen altijd om ook alle speeches van begin tot einde vast te laten leggen door mij. Het is echt een must have als aanvulling op de trouwfilm. Net zoals bij de trouwceremonie ik doe dat met meerdere camera's tegelijkertijd en dasspeldmicrofoon.       

Helaas kan ik vanwege privacy-wensen van mijn klanten geen voorbeeld van de trouwceremonie laten zien. 


TROUWFILM | DE REVIEWS

Oké, reviews. Nu heb je een aardig idee wat er allemaal mogelijk is met een trouwfilm en wat ik voor jullie kan betekenen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je naast alle voorbeelden ook wel eens zou willen weten wat andere bruidsparen van mij en mijn werk vinden. Met andere woorden: Zijn ze een beetje tevreden over het uiteindelijke trouwvideo's? Ik zal er verder niet veel woorden meer aan vuil maken. Check de ervaringen over mijn trouwfilms van andere bruidsparen op de review pagina.