AUDIO OPNAMES OP BRUILOFTEN

Deze pagina is bedoeld voor samenwerkende leveranciers zoals trouwlocaties, live-muzikanten en DJ’s. Mijn doel is altijd om tot het beste resultaat voor onze bruidsparen te komen. Hiervoor is een fijne samenwerking heel belangrijk. Om onze bruidsparen de mooiste beleving te kunnen geven heb ik wellicht je hulp nodig en daarom wil ik je vragen onderstaande informatie over audio opnames even te lezen.

Ik ben Jan Persoon, videograaf op bruiloften. Super leuk dat we gaan samenwerken! Naast de filmbeelden is voor mijn eindproduct geluid extreem belangrijk. Ik besteed daar altijd veel aandacht aan. Zo heb ik altijd een heel scala aan microfoons, opnemers en kabels bij me om van de belangrijk momenten ook de best mogelijke geluidopname te hebben. Goede spraakopnamen zijn onwijs belangrijk voor een goede herbeleving van wat er is gezegd of gespeeld.

Bij onversterkte spraak of muziek plaats en gebruik ik mijn eigen microfoons voor de geluidopnames. Dus als de spraak of muziek niet versterkt wordt hoef je deze pagina niet meer verder te lezen. Als de muziek of spraak wél versterkt wordt tijdens de bruiloft zou het voor ons bruidspaar heel fijn als ik daar een directe opname van kan maken vanaf (jullie) apparatuur. Hiervoor heb ik een audio-opnemer en diverse kabels bij me (tulp, Jack, XLR, mini-jack etc.). Het enige wat ik van jou vraag is een audio-uitgang waar ik gebruik van mag maken. Afhankelijk van de apparatuur zijn er diverse mogelijkheden. Hieronder geef ik wat voorbeelden.

MENGPANEEL

Op een mengpaneel zijn vaak diverse uitgangen mogelijk, zoals REC out, Booth out, AUX out en Master out (indien beschikbaar). Zoals gezegd heb ik zelf altijd alle benodigde kabels bij me. Ik heb enkel één van deze uitgangen nodig. Zie in de afbeelding hieronder wat voorbeelden van uitgangen. Deze afbeeldingen zijn slechts voorbeelden.

Mixers2.jpg

VERSTERKER

Een versterker heeft meestal een REC out, Tape out of Main out (indien beschikbaar) aan de achterzijde van de versterker. Als er gebruik wordt gemaakt van een (ingebouwde) versterker van de trouwlocatie is er vaak geen audio-uitgang beschikbaar zoals beschreven bij het mengpaneel. Vaak heeft een versterker wel de beschikking over een Phones-uitgang (grote Jack).

qp2back2.jpg

LIVE MUZIEK MET MEERDERE AUDIOSPOREN

Bij een live (muziek)optreden waarbij meer dan één mastersignaal wordt gecreëerd, kan ik eventueel de diverse mastersignalen als aparte geluidsporen opnemen.

ANDERE OPTIES

Indien er geen van bovenstaande opties beschikbaar is, kan er mogelijk direct vanaf de geluidbox een uitgang gebruikt worden (bijvoorbeeld een XLR output). Bijvoorbeeld zoals hieronder weergegeven.

20123_42.jpg


TER INFO: GEBRUIK VAN MATERIAAL

De geluidopnames van live-muziek worden enkel gebruikt voor de privéfilms van het bruidspaar. De opnames worden gecombineerd met de geluidopnames uit de zaal voor een ultieme beleving.  

Ik hoop dat we samen tot het beste resultaat voor ons bruidspaar kunnen komen.

Tot snel op de bruiloft! Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Jan Persoon | info@janpersoon.com | +316 283 272 85