WINNAAR AWARD BESTE TROUWFILM 2018

Elk jaar organiseert Bruidmedia de Bruids Foto- en Filmawards. Voor film is het eigenlijk de enige award die je kan winnen. Na de nominatieronde door een te gekke internationale vakjury (dit zijn echt mijn helden: Riccardo Fasoli - Kreativ Wedding, Sebastian Nandryka - Super Weddings en Gione Da Silva), bleven er vijf films over. Na de nominaties wordt de winnaar bepaald aan de hand van een online stemming. Het is uiteindelijk dus een publieksprijs. Met 32% van de stemmen heb ik de award gewonnen. Ik ben er super trots op. Check hieronder mijn verhaal over het maken van deze film.

“Samen liefhebben, samen vieren, samen geloven”

Op weg terug naar huis van deze bruiloft, nog helemaal in de sfeer van de dag, vatte ik het verhaal samen in deze paar woorden. Met de geschoten beelden nog vers op mijn netvlies vormde zich in mijn hoofd als vanzelf de film. Ik wist meteen dat ik met een aantal essentiële sterke filmshots het verhaal kon vertellen. Aangevuld met de prachtige woorden van de pastoor over liefde en geloof resulteerde dit in deze filmteaser van 90 seconden.

Mijn favoriete shot is het openingsshot. Daarin ligt zowel de spanning van de dag als de grootsheid van de viering besloten. Op kasteel Wittem vond een middagfeest plaats. De sfeer en feeststemming was ongekend. Dan kan je als videograaf maar één ding doen: opgaan in het feest en al dansend je shots maken. De versnelling in de muziek en daarbij de overgang naar de feestbeelden maken de transitie die de liefde en vreugde op die dag verbeelden.

Nog even een woord van dank aan de pastoor. Ik kreeg van hem namelijk alle ruimte om mijn werk te doen. Daardoor kon ik de grootsheid van de kerk en de viering in beeld brengen: essentieel om het verhaal te vertellen.

AWARD-LOGO KLEIN.jpg