BRUILOFT FILMEN

Je bruiloft filmen is misschien best wel eng. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu in het dagelijks leven de hele dag een camera in de buurt? Juist. Ik vind het super belangrijk dat iedereen zich op z’n gemak en comfortabel voelt op jullie grote dag. Door onopvallend te blijven en dankzij mijn jarenlange ervaring met bruiloften heb ik daar zo mijn trucjes voor. Maar ook voor jullie heb ik een paar tips en ideeën waarmee de trouwfilm super tof wordt!

BRUILOFT FILMEN | INFORMEER JE GASTEN

Als ik als trouwvideograaf een bruiloft kom filmen weten de gasten dat vaak niet vooraf. Sterker nog, omdat mijn apparatuur veel weg heeft van een foto-apparatuur wordt vaak gedacht dat ik de tweede fotograaf ben. Het overgrote deel van de gasten vind het alleen maar leuk als ze horen dat er gefilmd wordt, maar gasten kunnen ook verrast zijn. Door je gasten vooraf te informeren over de trouwvideograaf en jouw tofste trouwfilm weten je gasten wat er te wachten staat. Als je het fijn vindt om duidelijk te maken dat ik de videograaf ben, kan je uiteraard mijn website doorsturen. Ook kan ik mezelf voorstellen met een videoboodschap. Hip toch?


BRUILOFT FILMEN | ACT NATURAL

Act natural. Dat klinkt als een soort bevel, maar dat bedoel ik natuurlijk niet! De mooiste trouwfilm krijg je namelijk door te laten zijn wat het is. Ik regisseer dus helemaal niets. Een bruiloft filmen is filmen wat er gebeurt: act natural is in die zin wat het is. Bij mij hoef je dus niet te acteren of bepaalde dingen "over te doen" omdat ik het moment gemist heb. Ik mis namelijk niks. Met mijn ervaring film ik elk moment zoals het echt is. 


BRUILOFT FILM IDEE | GELOFTEN

Een leuk idee voor je bruiloft film zijn de geloften. De trouwgeloften zijn bedoeld om naar je geliefde uit te spreken wat je normaal gesproken niet zo snel zou zeggen. Je bruiloft is het ideale moment hiervoor. Meestal wordt gedacht dat geloften tijdens de ceremonie uitgesproken moeten worden. Maar bedenk je goed, daar zijn geen regels voor!! Als je het bijvoorbeeld eng of te intiem vindt, kan je dat ook op een ander moment op de dag doen. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je je trouwdag begint met elkaars geloften? Ook zou je jouw geloften in een brief kunnen verwerken. Heel mooi als de bruid en bruidegom afzonderlijk van elkaar de voorbereidingen treffen in de ochtend en dan de brief van hun lief kunnen lezen. Dan is de toon wel gezet voor de rest van de dag! En om even terug te komen op de bruiloft film: Ik kan die geloften (of geloftenbrief) uiteraard prachtig vastleggen zodat je de reactie van jouw lief kan terug zien en horen. Heel waardevol!   


BRUILOFT FILM IDEE | HET EERSTE MOMENT

Een ander belangrijk aspect in de bruiloft film: het eerste moment. Wanneer en hoe zien jullie elkaar voor het eerst? Klassiekers zijn natuurlijk de voordeur of de trap. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Ik ga daar graag een keertje met jullie over brainstormen. Soms is het bijvoorbeeld voor de bruiloft film (en de foto's) niet heel gunstig om het in de hal of bij de trap te doen. Het kan bij de trap heel krap en donker zijn wat het voor videografen en fotografen lastig maakt. Maar bovenal, jullie wens is leidend in het oh zo prachtige eerste moment!