DE PERFECTE MATCH

Jullie gaan trouwen! Uiteraard zijn jullie een perfecte match voor elkaar. Voor mij en mijn films is het heel belangrijk dat wij ook een perfecte match zijn, zodat we aan elkaars verwachtingen kunnen voldoen. Daarom ga ik op deze pagina wat dieper in op mezelf en hoe ik te werk ga. Ik hoop dat jullie door het lezen hiervan nóg enthousiaster worden!

Net als op een first date, is het fijn als de liefde van beide kanten komt. Dus als je je kan vinden in alles wat ik hieronder vertel zou ik het ook heel leuk vinden als jullie wat meer over jezelf, jullie liefde en trouwdag vertellen. Dit kan door mij een mailtje te sturen of door mij even een belletje te geven. Op die manier probeer ik jullie alvast een beetje te leren kennen. Als we het gevoel hebben dat we goed bij elkaar passen dan plannen we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek in! 

PRECIES ZOALS JULLIE ZIJN

Als ik jullie één tip mag geven: Plan je bruiloft zoals jullie dat willen! Het is jullie dag, dus doe alles (maar dan ook alles) zoals jullie dat graag willen. Denk niet aan wat anderen ervan denken. Het gaat namelijk om jullie en jullie liefde voor elkaar. Waarom is dat zo belangrijk voor mij? Het betekent namelijk dat jullie het dichtst bij jezelf blijven op de grote dag. En voor de films die ik maak is dat van super groot belang. Misschien geloof je het niet, maar het is een vorm van oprechtheid. Jullie zijn naar alle waarschijnlijkheid geen acteurs, dus we zullen het echt van oprechte beelden moeten hebben. En die krijg je alleen als jullie op je gemak zijn. Op een dag waar alles is zoals jullie dat het liefste zien.

Mijn ervaring is dat als je alles precies doet zoals jij dat wilt, de bruiloft per definitie nét even anders wordt dan andere bruiloften. Ieder bruidspaar is namelijk uniek. Laat je fantasie de vrije loop zou ik zo zeggen. Ik denk daar trouwens graag in mee hoor!

COMPACT EN BIJNA ONZICHTBAAR

Een paar jaar geleden liep ik nog rond met grof geschut. Een groot schouderstatief met contragewichten. Man, wat een gesleep was dat. De ontwikkeling op cameragebied heeft niet stilgestaan en ik gelukkig ook niet. Tegenwoordig heb ik dan ook de beschikking over de natte droom van wedding filmers: De Sony A7sii. Een extreem kleine camera met de kwaliteit van Hollywood films. Klinkt zeker te mooi om waar te zijn, dus check vooral mijn portfolio. Door de interne stabilisatie heb ik geen extra apparaten meer nodig om stabiel te filmen. Ik lijk eigenlijk net een fotograaf als ik aan het filmen ben. Vaak denken mensen dan ook dat ik foto's aan het maken ben, omdat het er eenmaal zo uit ziet (zie foto's hieronder). Door deze werkwijze ben ik compact, bijna onzichtbaar en extreem flexibel. Zo kan ik elk moment mooi filmen. Ik heb tijdens jullie bruiloft twee van deze prachtige camera's aan mijn schouders hangen (net als een fotograaf). Door met twee camera's te filmen kan ik optimaal creatief zijn. Het geeft me namelijk de mogelijkheid om verschillende lenzen te schieten, zonder dat ik lenzen hoef te wisselen ;)

Jantje-3-1.jpg

WAT IK VRAAG VAN JULLIE

Voor mij is het heel belangrijk dat jullie 100% vertrouwen hebben in mij als maker van jullie wedding film. Uiteraard heb ik er geen problemen mee als je vooraf aangeeft dat je bijvoorbeeld graag wat shots wil van opa of oma die er nog bij kunnen zijn, maar verder vraag ik jullie mij het vertrouwen te geven om de tofste wedding film van jullie dag te maken. Op basis van mijn portfolio weet je wat ik kan. Het vertrouwen geldt overigens ook voor de montages achteraf. Het produceren van een wedding film bestaat uit het maken van duizenden keuzes (welke shots, kleur, licht, geluid, verhaal, beweging etc. etc.). Je mag er van uitgaan dat ik alle keuzes in een goede overweging maak. Uiteindelijk rolt daar dan een fantastische film uit.

Ik vergelijk mijn werk altijd een beetje met een schilder die een schilderij maakt. Als je een schilderij door van Gogh laat maken, dan weet je dat je een postimpressionistisch schilderij krijgt als eindresultaat. Dat is een gegeven. Verder is het schilderij een interpretatie van wat de schilder met zijn eigen ogen ziet. Bij het werk van een videograaf geldt eigenlijk hetzelfde. Ik vertaal jullie verhaal tot een prachtige film in mijn stijl.      

OP ZOEK NAAR JULLIE VERHAAL EN DETAILS

Zoals je misschien hebt gemerkt zijn de films in mijn portfolio zeer persoonlijk. Ik ben altijd op zoek naar mooie verhalen. Verhalen maken een film namelijk. De kleine details zijn daarin onmisbaar. Daar heb ik dan ook een scherp oog voor. Veel videografen noemen zich 'story teller'. Ik zou mezelf eerder een story re-teller willen noemen. Jullie vertellen mij namelijk jullie eigen verhaal. In die zin zijn jullie de story tellers. Ik vertaal het alleen maar naar een film. Voor mij en jullie film is het daarom wel heel fijn als jullie je verhaal willen delen met mij. Hoe meer je geeft, hoe meer je terug krijgt.  

DE FILM: OPEN · PERSOONLIJK · EMOTIES · GEVOEL

Om jullie verhaal te kunnen vertellen is het voor mij heel belangrijk dat jullie beiden een open persoonlijkheid hebben en emoties durven tonen. Ik maak de mooiste films als bruidsparen open zijn en vol passie de dag beleven. Neem maar eens een kijkje in mijn portfolio. Dan hoop ik dat je je kan herkennen in deze bruidsparen.

Voor de films die ik maak heb ik een aantal elementen nodig. Naast dat ik jullie grote dag zo mooi mogelijk vastleg, ben ik zoals hierboven uitgelegd op zoek naar jullie verhaal. Zoals je in mijn meeste films ziet, zijn trouwgeloften een belangrijk element. Het is daarom heel fijn als jullie trouwgeloften naar elkaar uitspreken. Als je dat lastig of spannend vind heb ik wel een paar goed tips voor jullie. Je kan natuurlijk ook besluiten om geen geloften te doen. In dat geval zal de trouwfilm minder verhalend zijn dan dat je in mijn portfolio ziet.  

Wat ook heel fijn is, is een mooie loveshoot op locatie. Dit kunnen we prima combineren met de eventuele fotoshoot samen met de fotograaf. Een loveshoot hoeft echt niet heel lang te duren. Het gaat vaak maar om een paar mooie filmshots.

Voor de loveshoot is het ontzettend fijn als jullie lekker met z'n tweeën zijn. Tuurlijk ben ik (samen met de fotograaf) in jullie nabijheid, maar het gaat erom dat jullie lekker in het moment zitten met elkaar. Hopelijk hebben jullie de camera's niet eens door. Hierbij is het ook heel prettig als jullie je liefde en passie naar elkaar durven tonen.     

VAN BEGIN TOT EIND

Negen van de tien keer ben ik er de hele dag bij. Vanaf de voorbereidingen (meestal 2 uur vóór de first look) tot en met (een deel van) het feest. Op die manier kan ik jullie verhaal namelijk helemaal vertellen. Praktisch gezien komt dit vaak neer op minimaal 12 uur aanwezigheid. Het is ook vaak zo dat ik er in eerste instantie tot en met de openingsdans bij ben. Helaas is het niet altijd zo dat het feest dan meteen los is. Mocht je dus super gave feestbeelden willen, kan je mij altijd ter plekke nog langer laten blijven. Geen probleem.

PRAKTISCH: WAT DOE IK WEL EN WAT DOE IK NIET?

Ik denk eigenlijk dat je het antwoord inmiddels wel weet op deze vraag. Ik leg liefde vast. Tussen jullie en tussen jullie gasten. En de bruiloft is het decor. Qua beelden zullen de fotograaf en ik elkaar zoveel mogelijk aanvullen. Film en foto zijn totaal verschillende producten. Verwacht in z'n algemeenheid dus niet dat ik dezelfde beelden ga vastleggen als de fotograaf (denk aan eventuele groepsfoto's of stillevens). Het is namelijk zonde als de film er hetzelfde uitziet als het fotoboek. Binnen deze 'visie' houdt het in dat ik het volgende doe.

DIT IS WAT IK VASTLEG OP JULLIE DAG

  • Jullie liefde en passie voor elkaar

  • Emotionele, oprechte, spontane momenten

  • Prachtige filmshots tijdens de shoot in een mooie omgeving

  • Mooie woorden (ceremonie, speeches) met meerdere camera's (multi angle) en professionele geluidapparatuur

DIT IS WAT ik liever NIET vastleg

  • Geposeerde, niet-oprechte momenten

  • Stillevens zoals een trouwkaart op een tafel (daar kan je beter een foto van maken dan een filmshot)

  • Goedbedoelde, grappige toneelstukjes en spelletjes (wellicht enkele sfeershots)