VIDEOGRAAF AMERSFOORT

Als echte Amersfoorter ben ik zelf in het hartje van de stad getrouwd, in de Onze Lieve Vrouwe Toren. Naast deze fantastische locatie heeft de stad nog veel meer te bieden aan prachtige locaties. En dat alles zich afspeelt in het schilderachtige decor van de oude binnenstad maakt het helemaal geweldig. Ik heb inmiddels ook aardig wat bruiloften mogen filmen als videograaf in Amersfoort. Lees op deze pagina mijn ervaringen als videograaf in Amersfoort.

VIDEOGRAAF BRUILOFT | DE MOOISTE PLEKKEN IN AMERSFOORT

Als videograaf op een bruiloft ben je altijd op zoek naar mooie settings. Een trouwfilm maken is toch het leukst op een mooie locatie. Nou, in Amersfoort kan je als videograaf helemaal los gaan. Er zijn zoveel mooie plekken in de oude binnenstad. Bovendien zijn er buiten de oude stad ook veel mooie locaties die de moeite waard zijn! Mijn favoriete locatie is uiteraard de Onze Lieve Vrouwe Toren, want daar ben ik zelf getrouwd. Daarover later meer. Maar als videograaf in Amersfoort kan ik ook erg genieten van de Koppelpoort, de Monnikkendam en de Muurhuizen. Het is allemaal even pittoresque. Omdat Amersfoort de afgelopen jaren steeds populairder is geworden als (trouw)stad is de horeca ook slim ingespeeld op deze ontwikkeling. Er zijn inmiddels talloze fantastische trouwlocaties. Ik geef hieronder een aantal van mijn favoriete locaties. Check vooral de websites om een idee te krijgen van de mogelijkheden. 


VIDEOGRAAF BRUILOFT: ONZE LIEVE VROUWE TOREN

Even wat algemene informatie :) Deze toren is de op twee na hoogste toren van Nederland (98 meter hoog). In de volksmond wordt de toren ook wel 'Lange Jan' genoemd. Van oudsher is de toren het Kadastrale middelpunt van Nederland. Vanwege praktische redenen is in het verleden het nulpunt verplaatst naar een locatie in Noord-Frankrijk. Op die manier zijn zowel elke x-coördinaat als elke y-coördinaat in Nederland een positief getal en als de y-coördinaat in getalswaarde altijd groter dan de x-coördinaat. Zo kan er nooit verwarring ontstaan. Hoewel het nulpunt dus niet meer in de Onze Lieve Vrouwe Toren is gelegen, is het verleden wel zichtbaar: Een grote x- en y-as op de grond markeren het oude nulpunt.

Naast het feit dat de toren een rijke geschiedenis heeft, kan je er ook trouwen. Dit moet dan wel tijdens het 'seizoen', want de toren wordt alleen opgesteld van april tot oktober. Dit brengt mij gelijk op een ander dingetje: De toren kent geen verwarming. Als je pech hebt kan het er dus vrij koud zijn :). Ook wel handig om te weten: Je krijg toegang tot de toren (bovendien gratis), maar dat is het dan ook. Je moet dus zelf aankleding e.d. regelen. Gelukkig kan je hiervoor restaurant 't Kannetje benaderen (aan de overkant van het plein). Ik weet uit ervaring dat alles dan in perfecte banen wordt geleid!


VIDEOGRAAF BRUILOFT | STADSBRUILOFT AMERSFOORT

Hoe beter kan ik je vertellen over Amersfoort als trouwstad dan mijn eigen bruiloft erbij te halen! Wij hadden een paar wensen:

  • Iedereen moet er de hele dag bij zijn (geen scheiding tussen avond- en daggasten)

  • Alles vindt plaats in de binnenstad

  • Trouwdatum 10 april (de datum waarop we ooit verkering kregen)

  • Beperkt budget

Om al deze wensen te kunnen verenigen zijn we vrij snel op een stadsbruiloft uitgekomen. Om 16.00 uur trouwden we in de Onze Lieve Vrouwe Toren. Direct daarna vertrokken we met alle gasten naar ons stamcafé Café Miles op De Hof (5 minuten lopen van de toren). Daar stond een heerlijk glas prosecco en een fijne bruidstaart klaar. Wat een feest! Vanaf dat moment zijn we eigenlijk tot in de kleine uurtjes doorgegaan. O ja, het eten? We hadden buiten gewoon een frietkar staan. Vindt iedereen lekker :) 


VIDEOGRAAF BRUILOFT | STADSFOTO'S AMERSFOORT

Voor een eigen filmproject heb ik ooit avonden lang door de stad gelopen. Tijdens het maken van deze film heb ik veel nachtelijke stadsfoto's van Amersfoort gemaakt. Check deze pagina voor een selectie.