EEN PRACHTIGE TROUWFILM OP DE BODEM VAN DE WADDENZEE

Stel je voor: Een boot vol met je dierbaren. Zeilend op de Waddenzee, op een mooie zomerdag. Het wordt eb. De boot (met platbodem) loopt vast op een zandbank en in no time zie je de zeebodem zichtbaar worden. Wat is de Waddenzee toch een bijzonder stukje Nederland!! Sandra en Jasper trouwden op de bodem van de Waddenzee. Ik kan het niet in woorden vatten, dus check vooral de film. Dit was één van mijn meest bijzondere bruiloftweekenden die ik heb mogen ervaren!

HET VERHAAL VAN SANDRA EN JASPER

"Trouwen op de bodem van de Waddenzee. 
Dat is wat we wilden.
Niet omdat we zeil-fanaten zijn
Niet omdat we naast de zee wonen
Niet omdat we elke weekend wadlopen
Maar gewoon omdat het goed voelde en bij ons past.

Evenals mijn trouwjurk. Die kocht ik in 2013. Ik ging oriënteren met mijn zus en wit was het absoluut niet. Deze jurk (rood) wel. Die voelde goed en paste bij mij. En voor Jasper voelde het goed om op het laatste moment zijn pak uit te zoeken en er wel schoenen bij te kopen. 

Daar zijn wellicht al onze keuzes rondom onze bruiloft op gebaseerd; het voelt goed dus we kiezen hier voor. Zo kwamen we ook bij Jan en Wouter van Twillert (Yes I Do Photography) terecht. Dat de bruiloft gefilmd werd heb ik er bij Jasper door heen geduwd! Hij ging er mee akkoord omdat ik het graag wilde maar nu, nu we de filmpjes hebben, is Jasper blij dat we ook een film van de bruiloft hebben! En kozen we een trouwuitnodiging die alles zei over onze locatie en hebben we een taart laten maken waarvan we niet zeker wisten of die het aansnijd moment zou halen. 

En dat waren eigenlijk de enige voorbereidingen die we hoefden te doen voor onze bruiloft. De rest werd geregeld door de crew van de Goudenvloot! En hoe! We zijn werkelijk waar niets te kort gekomen in het weekend! Het eten en drinken was verrukkelijk!

21 juli 2017 begon voor Jasper en mij ons trouw weekend; We lagen voor anker in Franeker en hebben de avond voor onze bruiloft heerlijk aan boord gegeten met onze getuigen. Prachtig weer en super lekker eten. Ons weekend begon goed! 

Geen van ons beide hebben trouwstress ervaren. Wel de gezonde spanning maar daar sliepen we goed op. Zo goed dat het in eens 22 juli was. Maanden keken we er naar uit en nu was het echt zo ver! 

Het was te gek om iedereen die we lief hebben persoonlijk te ontvangen en het weekend bij ons te hebben. Jan heeft vrijwel direct naar zijn aankomst zijn camera gepakt en is gaan filmen. Dat maken we op uit de beelden want we hebben niet gemerkt dat Jan filmde. Onzichtbaar heeft hij onze dag zichtbaar gemaakt met oog voor detail en met oog voor wie wij zijn. Dat blijf ik zo bijzonder vinden. Het is een film die precies past bij ons. Die weer geeft wie wij zijn en uit elkaar knalt van liefde! 

Iedereen was op tijd en omdat het prachtig weer was (wat een bofkonten zijn we toch!) konden we op zee zeilen. Maar eerst nog via het kanaal, de sluizen, naar Harlingen, daar de Babs oppikken en dan het open water op. Wauw! Wat een ervaring. Zeilend naar onze trouwlocatie. Met elkaar de zeilen hijsen, genieten van de zon, de zilte lucht en de stilte van de zee. 

Voor anker, midden op de zee. We genieten echt intens! Wat is dit bijzonder. Dat we dan ook nog kunnen zwemmen in de zee, die zich langzaam terug trekt om plaats te maken voor ons moment, verwondert mij. Daar heb ik niet op gerekend dus trek ik iets uit mijn tas om dan samen met mijn bijna man stoeiend kopje onder te gaan in het heerlijke warme water. De sfeer is relax. Iedereen geniet en laat zich verwonderen door.....alles! 

1,5 uur voordat de ceremonie gepland staat - moeder natuur heeft beslist dat we rond 16h trouwen - lig ik in mijn " zwem outfit" in de zon op de boot. Als ik dan geroepen word dat ik nu echt moet douchen voel ik de kriebels in mijn buik toenemen. Spannend! Ik zeg gedag tegen mijn bijna man, spring onder de douche en voel de eerste tranen opkomen. De kapper - die we ook in Harlingen op hebben gepikt - doet mijn haar en make-up en tijdens het nagels lakken krijg ik een brief van Jasper. Zijn woorden voor mij raken mij intens. Geschreven op een kaart die past bij mij (volgens Jasper). Hoewel ik weet dat hij van mij houdt, mij lief heeft en echt straks mijn man is, is het bijzonder om te lezen wat hij mij schrijft. Tegelijkertijd leest hij mijn brief. Honderden keren in mijn hoofd geschreven, een aantal keer op nieuw geschreven want ik kon maar moeilijk woorden vinden voor mijn bijna man. 

En daar is dan mijn jurk. Na mijn vrijgezellenfeest (die een week voor het trouwen was) was ik toch wel beetje bang dat ie niet meer zo goed zou zitten. Ik had de jurk al aan toen Jan & Wouter binnen kwamen en ik hoor Jan zijn reactie (wow rood!) nog! Opgelucht, want de jurk past nog goed. Samen met mijn moeder maak ik me klaar om zo mijn vader te ontmoeten die mij weg geeft aan Jasper. 

De kapper stopt me nog lieve woorden toe en dan ben ik alleen. Een moment van bezinning. Nu gaat het echt gebeuren. Nu is daar het moment dat ik mijn vader ga zien. Hem kennende, houdt ie het niet droog. En alleen al die gedachte zorgt voor tranen. Ik spreek mezelf toe en stap de trap op om mijn vader te zien. Dat moment. Ik voel me trots, trots dat mijn vader mij weg geeft. We knuffelen, laten een traantje (of iets meer) en ik zeg dat ik van hem hou. Als we het seintje krijgen dat we naar Jasper op het Wad mogen houdt papa zich niet aan de instructies van de ceremoniemeester. Hij neemt me mee, achterom, ipv voor om. Heerlijke humor. 

Bijna rennend over het Wad (Op het moment dat de Babs ons attendeerde dat we langzamer mochten lopen wilde mijn vader wel even terug lopen en opnieuw beginnen) stond Jasper daar te wachten op mij. Wat zag hij er mooi uit! Dat we matchen wisten we natuurlijk allang, anders zou deze dag er niet zijn. Maar onze kleding... Wat paste het goed bij Jasper en bij mij. Wauw! Mijn vader geeft me officieel weg en dan kunnen we bijna trouwen! Eerst nog de corsage. Mijn moeder heeft van de parel ketting van mijn oma (haar moeder) een prachtige corsage gemaakt, voor ons beiden. 

De ceremonie is prachtig en met de oneindige omgeving heb ik het idee dat we daar uren staan te genieten!
Het Ja-woord. Wat een intens moment. Alsof Jasper en ik daar alleen stonden, met onze voeten in de modder, wat een verbinding!
Direct na het Ja-woord slaan we elkaar in de armen hebben het "get a room" moment voordat de Babs er toestemming voor geeft. Dus doen we het nog even over als ze het officieel aankondigt;).

Onze nichtjes en neefje zorgen voor de ringen (uitgezocht door Jasper toen hij mij vroeg te trouwen) die in een super mooi doosje, gemaakt door mijn zus, zitten. Wat een prachtig moment. We brengen een toast uit met onze favoriete champagne en doen net niet het uit elkaars glas drinken moment. Maar wat we wel doen, geen idee, dat is het knap is dat we niet geknoeid hebben realiseer ik me wel! 

Tekenen doen we op de boot maar omdat het water langzaam aan al weer terug komt maken we eerst foto's. Het voelt alsof het maken van de foto's 5 minuten duurt (later hoor ik dat het echt wel half uur/45 min was). We gaan helemaal op in elkaar, in de liefde en verbinding van de eindeloosheid van de omgeving. En ook op die momenten; ik weet dat Jan gefilmd heeft maar ik heb het niet opgemerkt. Hij was er gewoon. Als gast, niet als filmer. Jan paste (net als Wouter), bij onze gasten, in onze groep.  

Lekker eten, lieve woorden, prachtige kado's volgen na dat we officieel getekend hebben en alle felicitaties in ontvangst mochten nemen. 
Wat is het toch bijzonder om de beelden terug te zien, te realiseren dat het voor Jan de eerste keer was, zo'n setting, en dat alles (en meer) gefilmd is waar het soms ook echt wel zoeken was naar de juiste film plek. 

We overnachten met alle gasten op de boot om de volgende dag weer terug te zeilen naar het vaste land. Met mijn man. Getrouwd en wel! 
Wat een waanzinnig weekend! Zoals verwacht vloog het weekend voorbij. We hebben niet afgesproken over wat we perse gefilmd wilde hebben. We hebben volledig vertrouwen gehad in Jan zijn professionele visie op het vast leggen van een bruiloft. 
Jan heeft het vertrouwen meer dan waar gemaakt. Onze bruiloft laten filmen was het meer dan waard. 

 

Samenwerkende leveranciers: