TECHNISCH EN CREATIEF

Als keurige bèta-leerling verhuisde ik na mijn middelbare schooltijd naar Eindhoven om daar Bouwkunde te gaan studeren aan de Technische Universiteit. Een prachtige tijd. Door het ontwerpende karakter van de opleiding kon ik zowel mijn technische als creatieve geest voeden. Ik zeg altijd maar dat ik in Eindhoven heb "leren kijken". Leren kijken naar architectuur, kunst en esthetiek. Die vaardigheid komt mij vandaag de dag meer dan ooit van pas.

De laatste drie jaar in Eindhoven bestond voornamelijk uit onderzoek voor mijn master Building Physics. Wat voelde ik me toen als een vis in het water! Lekker ‘nerden’ en met veel vrijheid en zelfstandigheid projecten doen. Vaak kwam het erop neer dat ik zelf een onderzoeksvoorstel kon indienen. Na goedkeuring mocht ik dus mijn eigen gekke ideeën gaan uitvoeren. En het mooiste is nog dat ik nooit wist waar het onderzoek zou eindigen. Universitair technisch onderzoek klinkt heel saai, maar in feite was het voor mij een manier om mijn creativiteit volop tot uiting te laten komen. Ik ben nog altijd heel trots op mijn onderzoeksresultaten met als klap op de vuurpijl mijn afstudeeronderzoek naar windstroming rondom de Johan Cruijff ArenA (destijds Amsterdam ArenA).

Nadat ik de opleiding bouwkunde had afgerond, ging ik bij een adviesbureau als ingenieur aan de slag. Na een aantal jaar besefte ik dat ik een bepaalde mate van vrijheid en creativiteit mis in mijn ingenieurswerk. Iets wat tijdens mijn opleiding in Eindhoven de boventoon voerde. Tegelijkertijd ontwikkelde mijn passie voor het maken van films gestaag. Ik merkte dat ik daar ontzettend veel voldoening uit haalde. De creativiteit en vrijheid vond ik weer terug! Na lang wikken en wegen (geloof mij, dit is geen makkelijke keuze) heb ik ontslag genomen en ben ik mijn hart gaan volgen: FILMS MAKEN.

Foto "TECHNISCH & CREATIEF": FLEXMI Fotografie