Budgettips voor je bruiloft: Misschien tóch de videograaf boeken?
BUDGETTIPS TROUWFILM
Trouwen kan hartstikke duur zijn. Trust me, I've been there. Ik begrijp het dus als geen ander als jouw budget het niet toelaat om ook nog een videograaf in te huren. Gelukkig zijn er wat slimme trucjes waarmee je mogelijk toch een videograaf kan inhuren, zonder dat het je extra budget kost. Daarnaast is het heel goed om je prioriteiten op een rijtje te hebben. Wat vind je nou écht belangrijk? Ook op de lange termijn. Check het hier!
BUDGETTIPS TROUWFILM: Wat heeft je prioriteit?
Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Wat heeft je prioriteit? De trouwbranche is groot en er zijn talloze producten, mogelijkheden en leveranciers waar je waarschijnlijk vóór je verloving nooit van hebt geweten. Het is allemaal super leuk, maar als budget een grens heeft moet je je heel simpel afvragen wat je het meeste waard is. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik ben ontzettend blij en gelukkig dat wij de foto’s en film nog hebben van onze bruiloft. Het is namelijk het enige dat resteert na je bruiloft. Persoonlijk zou ik daar nooit op bezuinigen. Dat klinkt een beetje als het preken voor eigen parochie, maar ik ben er van overtuigd. Zo vaak hoor ik bruidsparen achteraf zeggen dat ze zo ontzettend blij zijn met al het beeldmateriaal. Meer nog dan ze van tevoren hadden kunnen indenken. Andersom hoor ik ook wel eens dat bruidsparen balen dat ze heen videograaf hadden ingehuurd… Tja. Dan ben je dus te laat. Probeer voor jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt. En mocht je budgettair moeilijk zitten, check dan mijn tips hieronder.
REVIEW. “Jan had zich goed voorbereid en ook de samenwerking met de fotograaf verliep vlekkeloos. Hij is niet de goedkoopste, maar zeker elke euro waard. We kunnen hem ontzettend aanraden!” - Fragment review bruidspaar T&D
BUDGETTIPS TROUWFILM: Tradities? Doe wat jij wil!
De klassieke tradities van een bruiloft zijn super leuk, maar voor je het weet maken ze bruiloft heel duur. Een ochtendprogramma (met champagne-ontbijt, visagie, kapper, fotosessie), met een dure trouwauto naar de trouwlocatie, kopje koffie en klein hapje voor je gasten, trouwen op locatie, proosten, taart en receptie, diner en feest op locatie. Dat is een beetje hoe een gemiddelde traditionele bruiloft eruit ziet. En dan hebben we het alleen nog maar over het programma. Laat staan de jurk, het pak, de ringen, uitnodigingen, bedankjes etc.
Als al deze tradities ervoor zorgen dat je jouw budget gaat overschrijden, wees dan niet bang om ervan af te wijken! Het is namelijk jouw dag, waarin jij alles zelf mag bepalen. Gaaf toch? Misschien kan je zusje je wel heel goed opmaken, bakt je moeder de allerbeste taarten en heeft ome Paul nog een prachtige old-timer staan. En een trouwjurk hoeft echt niet per se uit een bruidszaak te komen hoor. Misschien passen deze goedkopere alternatieven wel veel beter bij jullie. Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Wij (mijn vrouw en ik) zijn in de binnenstad van Amersfoort getrouwd. De huur van onze trouwauto kregen we cadeau van één van onze gasten en na de trouwceremonie reden we op een stadsfiets naar onze feestlocatie. Het vervoer nam dus niks weg van ons trouwbudget.
BUDGETTIPS TROUWFILM: Combineer er op los!
De beste manier om de kosten een beetje te drukken is door te combineren met verschillende kostenposten. De grootste winst kan je behalen met je locatie(s). Het is duidelijk dat het in principe goedkoper is als je alles op één locatie laat plaatsvinden. Bovendien is het ook lekker praktisch voor je gasten. Wat je ook kan doen is je diner (of avondeten) combineren met de receptie. Maak er een BBQ walking diner van bijvoorbeeld. Super gezellig en het kan bovendien heel chique zijn.
Op onze eigen bruiloft gingen we direct na de trouwceremonie (ca. 17.00 uur) naar onze stamkroeg in de binnenstad. Daar vond de rest van het programma plaats met al onze gasten: Glaasje Prosecco, taart, eten (frietkraam buiten) en het feest tot in de laatste uurtjes. Heel eenvoudig, maar oh zo leuk!