VIDEOGRAAF BRUILOFT

Het wordt steeds populairder om je bruiloft van begin tot eind te laten filmen. Het inhuren van een videograaf voor je bruiloft is heel waardevol. De toegevoegde waarde van een trouwfilm is meestal wel bekend. Maar de aanwezigheid van een trouwvideograaf op je huwelijk leidt ook tot vragen. Op deze pagina probeer ik antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

MALLORCA WEDDING FILM

PUERTO RICO WEDDING FILM

TROUWEN OP DE BODEM VAN DE WADDENZEE

VIDEOGRAAF BRUILOFT | WORDT DAT NIET TE DRUK?

Als bruidsparen een trouwfilm overwegen wordt op internet meestal gezocht met de zoekterm "videograaf bruiloft". De geweldige stroom aan informatie van een trouwvideograaf kan een verkeerd beeld scheppen. Vaak wordt gedacht dat een videograaf op je bruiloft veel drukte oplevert. Een bruidsvideograaf kan zeker de aandacht opeisen. Bijvoorbeeld door met grote lampen, grote camera's en een complete filmploeg op bezoek te komen. Ik ben een videograaf die het tegenovergestelde nastreeft. Ik kom alleen en ik film met een zogenaamde systeemcamera van Sony (A7s mark II). Deze camera is op dit moment de "heilige graal" voor de trouwvideograaf. De camera is zeer compact, heeft interne beeldstabilisatie (waardoor de shots niet schokkerig zijn) en ziet in donkere ruimten meer dan het blote oog (handig voor donkere kerkjes en op het feest). Omdat deze camera al deze voordelen heeft gebruik ik geen lampen of grote statieven. Een videograaf die onopvallend filmt, zonder dat het ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Fijn toch? Als je meer wilt weten over mijn werkwijze en hoe ik bruiloften benader, check dan voor mijn ‘perfecte match’ pagina.


VIDEOGRAAF BRUILOFT | HOE LANG IS EEN TROUWVIDEOGRAAF AANWEZIG?

De aanwezigheid van een trouwvideograaf is uiteraard afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Maar om een mooi verhaal te 'vertellen' ben ik negen van de tien keer vanaf de voorbereidingen 's ochtends aanwezig tot en met het begin van het trouwfeest. Van het trouwfeest is het leuk om de openingsdans en het eerste half uurtje als herinnering op de trouwfilm te hebben. Het vervolg van het feest is natuurlijk super leuk, maar voor de trouwfilm voegt het niet zoveel meer toe. Neemt niet weg dat ik als bruidsvideograaf graag nog even een drankje en een dansje met jullie doe.  


TROUWEN LANDGOED RHEDEROORD

TROUWEN SLOT DODDENDAEL

TROUWEN LANDGOED HUIS DE VOORST

VIDEOGRAAF BRUILOFT | IK HEB TOCH AL FOTO'S?

Wat voegt een trouwfilm nog toe aan de foto's? Videograaf en huwelijk, een overbodige combi? Dat is de vraag die ik meestal krijg. Het is begrijpelijk dat foto's en film in één adem worden genoemd, maar het is echt compleet wat anders. Een trouwfilm is echt een apart en uniek product. Een videograaf op je huwelijk kan het hele verhaal vertellen. En vergeet niet dat met trouwfilm ook geluid wordt opgenomen! Dat is minstens zo waardevol als de beelden zelf. Als videograaf bij een huwelijk heb ik meer dan eens ervaren hoe belangrijk dat is. Daarom is het fijn dat ik mijn achtergrond in akoestiek hier in kan zetten en ook dit belangrijke element perfect voor jullie kan toevoegen. Voor goede geluidopnames (spraak en muziek) is het in sommige gevallen nodig dat ik gebruik maak van een zogenaamde audio-uitgang van een andere leverancier (locatie, live-muziek of DJ). Check de pagina over audio-opnames op bruiloften en stuur dit door naar jouw leveranciers om ervoor te zorgen dat we tot het mooiste resultaat komen.


VIDEOGRAAF BRUILOFT | WANNEER IS DE BRUILOFT FILM KLAAR?

Het maken van de bruiloft film bestaat uiteraard uit het filmen op de dag zelf, maar ook de montage achteraf neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Afhankelijk van de drukte in het trouwseizoen lever ik over het algemeen de montages binnen 12 weken na de trouwdag. Maar soms kan het ook langer duren. Het belangrijkste is dat ik jullie trouwfilm de aandacht kan geven die het verdient. Een trouwfilm monteren is geen kwestie van een paar dagen achtereen monteren. In mijn werkwijze pak ik de montage van een trouwfilm op als mijn creativiteit hoog is. Praktisch houdt dat in dat ik vaak een paar uur helemaal los ga in de montage en het daarna weer een paar dagen laat liggen. Dit herhaalt zich een aantal keer, waardoor er na verloop van tijd een schitterende film ontstaat. Zoals je merkt is het dus een creatief proces wat je vooral niet met een bepaalde deadline moet forceren. 


VIDEOGRAAF BRUILOFT | WAT IS VOOR JULLIE HET BELANGRIJKSTE?  

Een bruiloft filmen vind ik het leukste wat er is. Elke keer weer mag ik als bruidsvideograaf de mooiste momenten van dichtbij door mijn lens meemaken. Een grote eer. Natuurlijk willen jullie er op je mooist en stralendst uitzien. Niet alleen voor alle aanwezige familie en vrienden, maar ook voor de foto's en trouwfilm. Naast een schitterende jurk en een prachtig pak is het daarom minstens zo belangrijk dat je je op je gemak voelt. Door ruim van te voren een fijn kennismakingsgesprek met elkaar te hebben probeer ik te achterhalen wat jullie het fijnst vinden op de dag zelf. Op zoek naar een goede klik met elkaar zorg ik ervoor dat jullie je volledig comfortabel voelen op de grote dag.


VIDEOGRAAF BRUILOFT | BESTE TROUWFILM VAN 2018

Super trots ben ik op de award ‘Beste Trouwfilm 2018’, die ik in het voorjaar van 2018 mocht ontvangen. Deze publieksprijs is voor mij de kroon op het werk. Check hier hoe de Beste Trouwfilm van 2018 er uit ziet en wat mijn verhaal er achter is.

Het winnen van een award is natuurlijk en enorme erkenning. Maar de meeste voldoening haal ik toch wel uit de reacties van mijn bruidsparen. Het is echt hartverwarmend om te horen en te lezen. Ben je benieuwd hoe andere bruidsparen mijn werk hebben ervaren? Check dan de reviews op mijn reviewpagina. En via deze pagina kan je een review achterlaten voor Jan Persoon Videografie.


VIDEOGRAAF BRUILOFT | LOCATIETIPS

Als videograaf ben ik op al heel veel locaties in het land geweest. De komende tijd probeer ik de ervaringen die ik op opgedaan te delen op deze website. Ik begin dicht bij huis: Amersfoort. Ik woon er en ben er zelf getrouwd! Inmiddels heb ik ook een aantal huwelijken mogen filmen in de oude binnenstad. Genoeg inspitatie dus voor een leuk stukje! Check hier mijn ervaringen en tips over Amersfoort als trouwlocatie.  TROUWFILM ITALIE

SPROOKJE OP KASTEEL WIJENBURG

VOETJES IN HET ZAND

FIRST LOOK BRONCKHORST

TROUWFILM PORTUGAL

BREDA MIRABELLE

TROUWEN IN EEN KASTEEL

ZUID-AFRIKA TROUWT NEDERLAND

TROUWFILM KASTEEL DE HOOGE VUURSCHE

WEDDING FILM FRANCE

KASTEEL WIJENBURG TROUWFILM

TROUWEN KLOOSTER BETHLEHEM